Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ředkvičkový salát

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Ředkvičkový salát - postup přípravy

Zdravý salát z ředkviček a vajec podle receptu od paní Hany Petrášové můžete použít i jako pomazánku na pečivo. V obou případech je prostě nedostižný.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na jemné kostičky, popřípadě nahrubo nastrouhejte. Ředkvičky očistěte, omyjte a osušte a rovněž je buďto nakrájejte, anebo je nastrouhejte.

2. KROK

Do misky s ředkvičkami a vajíčkem přidejte lžičku hořčice, dvě nebo tři lžíce majonézy či zakysané smetany, podle chuti vše osolte a opepřete a dobře promíchejte. Pokud chcete, můžete předem majonézu prošlehat s taveným sýrem.

3. KROK

Před podáváním ozdobte salát/pomazánku lístkem čerstvé petrželky a doplňte o čerstvé pečivo.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů