Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané karbanátky v kyselém láku

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nakládané karbanátky v kyselém láku - postup přípravy

Pokud milujete karbanátky na různé způsoby, po usmažení je místo okamžité konzumace naložte do láku. Jedná se o skvělou alternativu pečenáčů a dalších studených lahůdek k pivu.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Na karbanátky

Na naložení

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte mleté maso do mísy. Přidejte k němu na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, strouhanku, vejce, majoránku, sůl a pepř. Ze všech ingrediencí vypracujte homogenní směs.

2. KROK

Ze směsi vytvarujte malé karbanátky, měly by mít stejnou velikost. Poté je na troše oleje klasicky z obou stran osmažte dozlatova. Nakrájejte cibuli na půlkolečka a chilli papričku na kusy, množství přizpůsobte vašim preferencím.

3. KROK

Do velké sklenice dejte bobkový list, nové koření, celý pepř a hřebíček. Postupně do ní vkládejte karbanátky a prokládejte je cibulí a chilli papričkou.

4. KROK

Nalijte vodu a ocet na lák do hrnce, přidejte sůl a cukr a vše svařte. Sklenici zalijte horkým lákem, zavíčkujte, počkejte, až vychladne, a skladujte v lednici.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů