Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vaječné sendviče

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Vaječné sendviče - postup přípravy

Očekáváte v nejbližších dnech cennou návštěvu a stále nevíte, jak ji pohostit? Chybu zcela jistě neuděláte s těmito božskými vaječnými sendviči. Připravené je budete mít doslova bleskurychle. Pochutná si na nich nejen návštěva, ale i vy samotní.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si nakrájejte chléb na tenčí plátky. Ty pak opečte na troše slunečnicového oleje z obou stran do křupava. Nyní si uvařte vejce natvrdo, nechte zchladnout v ledové vodě a poté oloupejte. V další fázi vajíčka nastrouhejte nahrubo do mísy a osolte dle potřeby.




V další fázi si opečené plátky chleba potřete loupaným česnekem, potřete majonézou a navrstvěte na ně strouhané vejce. Nakonec zasypte sendviče omytou a nasekanou jarní cibulkou, koprem a podávejte svým hostům s oblíbeným drinkem.

Přejeme dobré chutnání.

Tipy na závěr a recept na vaječnou pomazánku

Pokud vás výše uvedený recept nijak zvlášť nenadchnul, můžete na chlebové plátky navrstvit dokonce i vaječnou pomazánku. Nyní vám řekneme, jak připravit tu nejlepší. Je to velmi snadné. Potřebujete:

  • vařená vejce: 3 ks
  • plnotučná hořčice: 1 lžíce
  • pažitka: dle chuti
  • pomazánkové máslo: 2 až 3 lžíce
  • majonéza: 1 lžíce (nemusí být)
  • změklé máslo: 1 lžíce
  • sůl: dle chuti

Vejce opět nastrouhejte nahrubo a v misce je smíchejte s plnotučnou hořčicí, nasekanou čerstvou pažitkou, pomazánkovým máslem, majonézou, obyčejným máslem a vajíčková pomazánka na chlebíčky či jednohubky je hotová. Naneste dle libosti na jakékoliv pečivo (chléb, veka, rohlíky) a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů