Restovaná játra se zeleninou a bylinkami - postup přípravy
Hledáte-li recept na rychlý oběd, ke kterému potřebujete jen pár základních ingrediencí, jste na správné adrese. Restovaná játra podle paní Hany Petrášové připravíte velmi jednoduše a budete na to potřebovat jen půl hodiny.
Ingredience
Vepřová játra očistěte a nakrájejte na nudličky. Rozehřejte pánev s olejem a zprudka játrové nudličky osmahněte ze všech stran a opepřete je – potrvá to asi 5 minut. Poté do pánve vlijte sójovou omáčku.
Zatímco se játra restují, nakrájejte oloupanou cibuli a omytou červenou papriku na proužky a přidejte vše k játrům. Směs v pánvi zamíchejte, podlijte vodou a duste 10 minut.
Na závěr do pánve přidejte pórek, vše osolte a přilijte škrob rozpuštěný ve vodě. Vše vařte ještě 2 minuty a máte hotovo.
Poznámka: Množství vody, ve které škrob rozpustíte, určete podle toho, kolik omáčky chcete vytvořit.
Tip: Restovaná játra podávejte s oblíbenou přílohou, jako je například vařená rýže, která se k játrům skvěle hodí.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.