Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Retro jahodové řezy

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Retro jahodové řezy - postup přípravy

Vynikající našlehané řezy s lahodnou pudinkovo-jahodovou náplní mohou být skvělým zákuskem. Vyzkoušejte je podle oblíbeného receptu paní Jitky Zeiselové.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Na závěr

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do šlehací nádoby dejte vaječné bílky s moučkovým cukrem a vanilkovými cukry. Vše vyšlehejte, dokud nebudete mít tuhý sníh. Potom do sněhu zašlehejte žloutky, olej a trochu rumu dle vaší chuti. Následně do směsi přimíchejte mouku s práškem do pečiva a promíchejte tak, aby směs zůstala nadýchaná.

2. KROK

Připravte si dva stejně velké pečící plechy, pokud je nemáte, budete muset korpus péci nadvakrát. Každý plech vyložte pečícím papírem a nalijte na něj polovinu těsta. Troubu si rozehřejte na 180 °C a pečte 8 až 9 minut.

3. KROK

Z mléka a vanilkového pudinkového prášku a cukru podle toho, jak máte rádi sladké, uvařte pudink a nechte ho vychladit. Kostku změklého másla vyšlehejte s lžící moučkového cukru, pak postupně zašlehávejte puding. V misce vedle si rozmačkejte jahody a pak je zašlehejte do směsi. Dejte jahod podle chuti, ale zase ne tolik, aby krém byl příliš řídký.

4. KROK

Namažte jahodovou náplň na jeden korpus a pak ho druhým přikryjte. Vršek pak pokryjte čokoládovou polevou. Můžete využít kupovanou nebo si udělat vlastní. Pokud do ní přidáte smetanu, bude se lépe krájet. Řezy můžete rovněž dozdobit cukrářským zdobením. Pak vše dejte ztuhnout do lednice a poté servírujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů