Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy se smetanovým krémem a polevou z mléčné čokolády

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Řezy se smetanovým krémem a polevou z mléčné čokolády - postup přípravy

Smetanově hebký krém, vláčný tmavý korpus a lesklá poleva z mléčné čokolády. To jsou neodolatelné kakaové řezy, které jsou za hodinku hotové a nadělají tolik parády, že je budete s chutí ještě mockrát opakovat.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Sirup

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka:

Do mísy vyklepněte vajíčka, přidejte cukr a elektrickým šlehačem šlehejte 3 až 4 minuty, dokud nezískáte nadýchanou krémovou konzistenci.




V jiné misce smíchejte hladkou mouku s kakaovým práškem a práškem do pečiva, směs prosejte přes jemné sítko a lehkými krouživými pohyby špachtlí ji promíchejte s vajíčkem.

Přidejte rostlinný olej a vanilkovou esenci, naposledy zamíchejte a vlijte těsto na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 10 až 15 minut.

Připravte sirup. Do kastrůlku nalijte vodu, přidejte cukr a vanilkový cukr, lžičku vanilkové esence a citronové šťávy a směs přiveďte k varu a nechte 2 až 3 minuty bublat. Pak odstavte z kamen, přidejte rum, ihned nalijte na horký korpus čerstvě vytažený z trouby a nechte odstát, dokud upečené těsto nevsákne veškerou tekutinu.

Pro přípravu krému vlijte do hrnce mléko a přiveďte ho k varu. Přidejte mouku a pudinkový prášek a míchejte, dokud směs nezhoustne. Pak odstavte z kamen a nechte vychladnout.


Smetanu vyšlehejte do tuhé pěny. Mascarpone vyšlehejte elektrickým šlehačem s moučkovým cukrem a jemně do něj vařečkou vmíchejte šlehačku.

Když pudink vychladne, po částech do něj jemně přimíchejte smetanovou směs a výsledný krém rozetřete na vychlazený korpus.

Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Přidejte mléko a lžíci medu a míchejte, do hladka. Polevou pak přelijte vrstvu smetanového krému a rovnoměrně ji rozetřete po celém povrchu dortu.

Hotový koláč vložte do lednice alespoň na 2 až 3 hodiny, nebo lépe přes noc.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů