Řezy z odpalovaného těsta s ovocem - postup přípravy
Řezy z odpalovaného těsta jsou lehký a nadýchaný dezert, který osvěží a potěší vás svou jemnou strukturou. Touto luxusní pochoutkou ohromíte všechny své blízké.
Krém
Těsto
Ovocná náplň
Šlehačka
Zdobení
Začněte s přípravou krému. Do většího hrnce vlijte 850 ml mléka, které dejte zahřívat. V samostatné misce smíchejte pudink v prášku s cukrem, zbytkem mléka, a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte je do teplého mléka.
Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí, odstavte ji z tepla a zakryjte potravinovou fólií, která by se jí měla přímo dotýkat, aby na povrchu nevznikl škraloup.
Tip: Místo másla můžete použít margarín.
Nyní připravte těsto. V hrnci smíchejte máslo s vodou a směs nechte rozpustit. Po 1–2 minutách do másla vmíchejte sůl s hladkou moukou a cukrem.
Tip: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto odpalujte 3–5 minut, odstavte ho z tepla a vešlehejte do něj vejce. Poté polovinu těsta rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Postup opakujte také s druhou polovinou těsta a pokračujte s přípravou ovocné náplně. V rendlíku smíchejte lesní plody s cukrem, vodou a směs vařte 3 minuty.
Poté, co se cukr rozpustí, přidejte škrob, rozpuštěný v 50 ml vody a pokračujte ve vaření další 3 minuty. Nyní dokončete přípravu krému.
V samostatné misce šlehejte 1–2 minuty máslo, do kterého vešlehejte pudinkový základ na krém. V jiné misce vyšlehejte smetanu dotuha.
Do dortového ráfku vložte první upečený korpus, který pokryjte krémem. Ten zakryjte ovocnou náplní a dezert vložte na 10–15 minut do lednice.
Mezitím druhý upečený korpus potřete polovinou šlehačky a její zbytek naneste na vychlazený dezert. Ten zakryjte šlehačkou potřeným korpusem tak, aby potřená část směřovala dolů a dezert vložte ještě do lednice.
Poznámka: Řezy z odpalovaného těsta s ovocem nechte chladnout několik hodin, nejlépe celou noc. Poté je servírujte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domaći Recepti

