Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy z odpalovaného těsta s ovocem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 58 minut

Řezy z odpalovaného těsta s ovocem - postup přípravy

Řezy z odpalovaného těsta jsou lehký a nadýchaný dezert, který osvěží a potěší vás svou jemnou strukturou. Touto luxusní pochoutkou ohromíte všechny své blízké.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Krém

Těsto

Ovocná náplň

Šlehačka

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou krému. Do většího hrnce vlijte 850 ml mléka, které dejte zahřívat. V samostatné misce smíchejte pudink v prášku s cukrem, zbytkem mléka, a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte je do teplého mléka. 

2. KROK

Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí, odstavte ji z tepla a zakryjte potravinovou fólií, která by se jí měla přímo dotýkat, aby na povrchu nevznikl škraloup.

Tip: Místo másla můžete použít margarín.

3. KROK

Nyní připravte těsto. V hrnci smíchejte máslo s vodou a směs nechte rozpustit. Po 1–2 minutách do másla vmíchejte sůl s hladkou moukou a cukrem.   

Tip: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

4. KROK

Těsto odpalujte 3–5 minut, odstavte ho z tepla a vešlehejte do něj vejce. Poté polovinu těsta rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. 

5. KROK

Postup opakujte také s druhou polovinou těsta a pokračujte s přípravou ovocné náplně. V rendlíku smíchejte lesní plody s cukrem, vodou a směs vařte 3 minuty. 

6. KROK

Poté, co se cukr rozpustí, přidejte škrob, rozpuštěný v 50 ml vody a pokračujte ve vaření další 3 minuty. Nyní dokončete přípravu krému. 

7. KROK

V samostatné misce šlehejte 1–2 minuty máslo, do kterého vešlehejte pudinkový základ na krém. V jiné misce vyšlehejte smetanu dotuha. 

8. KROK

Do dortového ráfku vložte první upečený korpus, který pokryjte krémem. Ten zakryjte ovocnou náplní a dezert vložte na 10–15 minut do lednice.

9. KROK

Mezitím druhý upečený korpus potřete polovinou šlehačky a její zbytek naneste na vychlazený dezert. Ten zakryjte šlehačkou potřeným korpusem tak, aby potřená část směřovala dolů a dezert vložte ještě do lednice. 

10. KROK

Poznámka: Řezy z odpalovaného těsta s ovocem nechte chladnout několik hodin, nejlépe celou noc. Poté je servírujte posypané moučkovým cukrem. 

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: Domaći Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů