Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí piškotový korpus na dorty

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Domácí piškotový korpus na dorty - postup přípravy

Chcete-li vytvořit dezert, který byste mohli ozdobit dle vlastního vkusu, máme pro vás tip, jak vytvořit jeho základ. Upečte si rychlý a jednoduchý piškotový korpus, který je úžasně nadýchaný.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, vmíchejte do směsi prosátou mouku.

Poznámka: Pokud používáte ke šlehání robota, šlehejte 5–6 minut.

2. KROK

Smíchejte spolu bramborovou mouku a pšeničnou mouku a směs prosejte a opatrně vmíchejte do vyšlehané hmoty. 

Poznámka: Prosetí suchých ingrediencí je důležité, aby v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Dno dortového ráfku vyložte pečicím papírem a naplňte jej těstem, které protřepáním vyrovnejte. Piškotový korpus pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40 minut. 

Tip: Po upečení korpus vyjměte z dortového ráfku a ozdobte jej dle potřeby a vlastního vkusu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Nat Ura

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů