Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy z tureckého medu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Řezy z tureckého medu - postup přípravy

Domácí tureckou pochoutku si zamilujete už jen pro její neodolatelnou sladkou chuť. Připravit ji můžete na různé oslavy či jiné důležité události, ale poslouží i dobře i jako jednoduchá sladká tečka po dlouhém dni.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do hrnce dejte máslo, polovinu cukru a 7 žloutků. Vše vyšlehejte metličkou a za neustálého míchání zahřívejte ve vodní lázni, dokud směs nezačne houstnout. Poté sundejte ze sporáku a nechejte krém vychladnout. Mezitím dejte do mísy bílky a vyšlehejte je se zbývajícím cukrem.

2. KROK

Přidejte mouku, rahat lokum, vlašské ořechy a vanilkový cukr. Směs jemně promíchejte stěrkou. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a směs s ořechy do ní nalijte. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 12 až 15 minut. Po dopečení nechejte vychladnout.

3. KROK

Nyní začněte sestavovat dezert. Položte první dortový oplatek, naneste na něj polovinu krému, poté upečený korpus s ořechy, druhou polovinu krému a na závěr druhý oplatek. Poté můžete nakrájet na řezy a podávat. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů