Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Univerzální nadýchaný žloutkový krém

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Univerzální nadýchaný žloutkový krém - postup přípravy

Pokud hledáte recept na klasický žloutkový krém, rozhodně si tento recept zapište. Nejenže se hodí ho různých dortů, cukroví a zákusků, jako jsou například košíčky Izidor, ale navíc je velmi variabilní svou chutí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V hrnci smíchejte 100 g cukru s 38 ml vody a přivedete směs k varu. Sirup neustále míchejte a jakmile dosáhne teplotu 123 °C stáhněte jej z ohně.

2. KROK

V míse vyšlehejte do pěny tři žloutky. Za stálého šlehání pomalu přilévejte sirup ke žloutkům. Poté krém šlehejte ještě 10 minut.

3. KROK

Poté postupně zašlehejte změklé máslo nakrájené na menší kostky a šlehejte, dokud krém nezhoustne. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.

4. KROK

Krém ještě krátce prošlehejte. Poté ho můžete ihned použít nebo ho nechte chvíli odpočinout v lednici.

5. KROK

Tip: Do krému stačí přidat kakao, vanilku, instantní kávu, džem nebo mleté lyofilizované ovoce a získáte tak spoustu různých příchutí.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: LiViera Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů