Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě - postup přípravy

Připravte si lehký oběd nebo večeři podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě je chutné a snadno stravitelné.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do osolené vody vložte propranou rýži a vařte ji přibližně 15 minut. Zatímco se rýže vaří, připravte si směs z masa a zeleniny.

Poznámka: Rýži vařte podle pokynů na obalu. 

2. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno a odložte bokem. Vepřové maso vyndejte ze sklenice, zbavte ho bílé tučné části a nakrájejte jej na kousky.

3. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm smažte cibuli. Poté k ní přimíchejte nakrájené maso, směs opepřete a přimíchejte do ní mrkev, kukuřici a hrášek. 

4. KROK

Do pánve přidejte sójovou omáčku, vše zamíchejte, zalijte vodou a vařte 1–2 minuty. Po této době k zelenině a masu vmíchejte uvařenou rýži, kterou jste scedili a můžete servírovat. 

Poznámka: Dle vlastní chuti pokrm případně osolte a opepřete, je-li to nutné.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů