Rizoto z hrnce - postup přípravy
Pokud doma disponujete pomalým nebo multifunkčním hrncem, můžete v něm zkusit připravit skvělé a šťavnaté rizoto se zeleninou, vejci a klobáskou. U plotny tak strávíte jen zlomek času a ve výsledku si pochutnáte na dokonalém obědě anebo i večeři.
Ingredience
Nejprve si propláchněte syrovou rýži a následně ji namočte do studené vody na několik minut. Mezitím si oloupejte, omyjte a pokrájejte na kostky brambory a také mrkve. Dále si k ruce vezměte oblíbené klobásy a také nakrájejte na menší kousky.
Smažení zeleninového základu s klobásou
Nyní si rozpalte v hlubší pánvi trochu slunečnicového oleje a na něj restujte zprudka kousky klobásy. Po chvíli přisypte i kostičky brambor a mrkví. Vše promíchejte a opékejte dozlatova ze všech stran.
Nakonec vložte i očištěné a na plátky pokrájené žampiony, okořeňte sójovou omáčkou, ústřičnou omáčkou, pepřem a případně i solí dle chuti. Podlít můžete zeleninu i trochou vody.
Vaření v multifunkčním anebo v pomalém hrnci
Až budete mít zeleninovou směs hotovou, přeneste ji z pánve do pomalého či multifunkčního hrnce. Také k němu přidejte okapanou rýži a promíchejte. Na vrch rozklepněte vejce, hrnec přikryjte a nechte vše vařit podle zvyklostí.
Servírování rizota se zeleninou, klobásou a vejci
Hotové rizoto se zeleninou, klobásou a vejci ihned servírujte sobě i své rodině. K pokrmu můžete podávat nakládanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu. Přejeme vám dobrou chuť.