Rohlíky ze sušeného droždí a másla - postup přípravy
Chcete-li mít po ruce stále čerstvé pečivo, připravte si rohlíky ze sušeného droždí podle jednoduchého a super rychlého receptu. Pečivo provoní vaši domácnost při každém pečení a bude vám velmi chutnat.
Těsto
Na pomazání
Do robota vložte vejce, změklé máslo, cukr, sůl, teplé mléko, suché droždí a vše mixujte 2 minuty. Tekutinu, která vznikla, přelijte do mísy, kde ji smíchejte s částí mouky. Poté přisypte zbytek mouky a uhněťte těsto.
Poznámka: Mouku přidávejte postupně, aby v těstu nevznikly hrudky.
Jakmile vytvoříte hladké těsto, vložte jej do mísy a zakryjte pokličkou nebo čistou utěrkou. Následně jej nechte kynout 1 hodinu. Po této době těsto prohněťte prsty – odstraníte z něj přebytečný vzduch.
Z těsta odřízněte kus o šířce 3 cm a vyválejte z něj dlouhý plát, který zarolujte. Tento postup opakujte, dokud budete mít k dispozici těsto. Syrové rohlíky následně přikryjte sáčkem nebo čistou utěrkou a nechte kynout 30 minut.
V nádobě smíchejte vaječný žloutek s mlékem, tekutinou potřete povrch všech rohlíčků a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Po upečení nechte rohlíky ze sušeného droždí vychladnout a můžete je podávat.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Amo Receitas