Roláda z kuřecích stehen - postup přípravy
Roláda z kuřecích stehýnek je sice o něco pracnější na přípravu, výsledek se ale bohatě vyplatí. Lahodné, křehké a šťavnaté maso plněné pikantními ingrediencemi podle receptu od paní Petry Pospíchalové se neztratí na nedělním stole ani na slavnostnější tabuli.
Ingredience
Kuřecí stehna vykostěte, i s kůží jemně naklepejte a po obou stranách potřete solí, pepřem a drceným kmínem. Maso položte kůží dolů do souvislého pruhu na kus alobalu, poklaďte je plátky slaniny, potřete hořčicí a naplňte kabanosem, vařenými vejci, kyselou okurkou a paprikou.
Maso stočte do rolády, s pomocí alobalu ji uzavřete, aby se nerozbalovala, zabalenou ji vložte do pekáče a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 60 minut.
Zapečenou roládu rozbalte z alobalu a vraťte ji zpátky do pekáče. Cibuli nasekejte najemno a obsypejte jí roládu v pekáči. Přidejte na kostičky pokrájený zbytek anglické slaniny, podlijte trochou vody a vraťte zpátky do trouby dopéct na dalších 30 minut, aby roláda získala pěknou zlatavou kůrčičku. V průběhu dopékání roládu pravidelně přelévejte výpekem.