Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená masová hnízda plněná restovanými žampiony a sýrem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Zapečená masová hnízda plněná restovanými žampiony a sýrem - postup přípravy

Od snadné, rychlé, velmi chutné a aromatické večeře vás dělí jen pár minut času a několik základních surovin. Krásně vypadající masové košíčky plněné voňavými žampiony jsou to pravé pro všechny milovníky houbových dobrot. Na nic nečekejte a připravte si tuhle báječnou dobrotu.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Oloupejte dvě cibule, rozkrojte je na poloviny. Dvě z nich pokrájejte na jemné kostičky a další dvě na tenké půlkulaté nudličky. Do hluboké mísy vložte mleté maso, přidejte k němu jemně nasekanou cibuli, vyklepněte jedno vajíčko a podle chuti osolte a posypejte čerstvě mletým černým pepřem. Pokud chcete, můžete přidat do složení také další oblíbené koření nebo sušené aromatické bylinky.

2. KROK

Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje. Když je horká, vsypte do ní druhou cibuli, rozkrájenou na půlkulaté nudličky. Zatímco se cibulka smaží, rozkrájejte ostrým nožem žampiony na tenké plátky a ty větší případně rozdělte ještě na poloviny nebo menší kousky. Když se cibule zatáhne a zezlátne, přidejte k ní žampiony a orestujte je dozlatova. Posypejte je trochou soli, promíchejte a odstavte z kamen.

3. KROK

Sýr, který máte rádi, nastrouhejte na hrubém struhadle. Připravte si plech na pečení a vytřete ho rostlinným olejem. Troubu zapněte, aby se předehřála na 180 °C. Namočte si ruce a odeberte z masové směsi kus o velikosti dlaně, zformujte z něho kouli, kterou uprostřed palcem stlačte a vytvořte z ní mističku. Stejným způsobem zpracujte i zbylé maso. Měli byste vytvořit šest masových hnízdeček. Do každého z nich vložte šestinu množství smažených žampionů, které zasypejte sýrem.

4. KROK

Masová hnízda vložte do předehřáté trouby a pečte je asi 35 minut dozlatova. Když jsou hotové, nechte je mírně zchladnout a podávejte třeba s opečeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem. Skvěle budou masová hnízda chutnat také s bramborovou kaší nebo s grilovanou zeleninou. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů