Rybízová buchta z litého těsta - postup přípravy
Rybízová buchta může být velmi chutným a jednoduchým moučníkem z letošní úrody červeného rybízu. Svůj osvědčený recept nám poskytla paní Romana Važanská.
Ingredience
V zadělávací míse ušlehejte vejce a cukr do pěny. Poté do ní zašlehejte horkou vodu, olej a kypřicí prášek do pečiva. Nakonec do těsta pomalu vmíchejte prosátou mouku. Těsto nalijte do formy vymazané olejem, můžete ji samozřejmě vyložit i pečicím papírem.
Červený rybíz promíchejte s moučkovým cukrem. Pokud je hodně kyselý, můžete ho přisladit i o trochu více. Vše rovnoměrně rozložte na těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 35 až 40 minut.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.