Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rybízová buchta z litého těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rybízová buchta z litého těsta - postup přípravy

Rybízová buchta může být velmi chutným a jednoduchým moučníkem z letošní úrody červeného rybízu. Svůj osvědčený recept nám poskytla paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V zadělávací míse ušlehejte vejce a cukr do pěny. Poté do ní zašlehejte horkou vodu, olej a kypřicí prášek do pečiva. Nakonec do těsta pomalu vmíchejte prosátou mouku. Těsto nalijte do formy vymazané olejem, můžete ji samozřejmě vyložit i pečicím papírem.

2. KROK

Červený rybíz promíchejte s moučkovým cukrem. Pokud je hodně kyselý, můžete ho přisladit i o trochu více. Vše rovnoměrně rozložte na těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 35 až 40 minut.

3. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů