Lívance z acidofilního mléka

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Lívance z acidofilního mléka - postup přípravy

Pokud máte chuť na lívance, můžete si ušetřit práci a připravit je z acidofilního mléka, jako to dělá paní Hana Petrášová. Vůbec nepoznáte, že nejsou kynuté.
1. KROK

V zadělávací míse smíchejte všechny sypké suroviny. Poté přilijte acidofilní mléko, použít jde případně i kefír. Vše zamíchejte a nechte těsto 5 minut stát.

2. KROK

Rozpalte na pánvi trochu oleje, lžící nebo malou naběračkou neberte trochu těsta a osmažte lívance z obou stran. Poté vždy dva kousky slepte švestkovými povidly s rumem a ozdobte zakysanou smetanou. s povidly. Fantazii se ale meze nekladou, budou výborné např. i s marmeládou, tvarohem, Nutellou apod.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 173 hlasů
Nahlásit chybu
146 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt