Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lívance z acidofilního mléka

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Lívance z acidofilního mléka - postup přípravy

Pokud máte chuť na lívance, můžete si ušetřit práci a připravit je z acidofilního mléka, jako to dělá paní Hana Petrášová. Vůbec nepoznáte, že nejsou kynuté.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V zadělávací míse smíchejte všechny sypké suroviny. Poté přilijte acidofilní mléko, použít jde případně i kefír. Vše zamíchejte a nechte těsto 5 minut stát.

2. KROK

Rozpalte na pánvi trochu oleje, lžící nebo malou naběračkou neberte trochu těsta a osmažte lívance z obou stran. Poté vždy dva kousky slepte švestkovými povidly s rumem a ozdobte zakysanou smetanou. s povidly. Fantazii se ale meze nekladou, budou výborné např. i s marmeládou, tvarohem, Nutellou apod.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů