Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové koule s olomouckými tvarůžky

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Masové koule s olomouckými tvarůžky - postup přípravy

Tyto masové koule podle oblíbeného receptu od paní Heleny Vítkové Zvonkové jsou přímo stvořené pro milovníky klasických syrečků. Dají se jíst s vařeným bramborem či bramborovou kaší, anebo třeba jen tak s dušeným červeným zelím.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mleté maso vložte do mísy, přidejte k němu jemně nasekanou cibuli a utřený či prolisovaný česnek. Přisypejte lahůdkovou sladkou papriku, sůl a mletý černý pepř a vše promíchejte do homogenní hmoty.

2. KROK

Z masové směsi odebírejte kousky zhruba o velikosti dlaně, z nichž formujte placičky. Doprostřed každé z nich položte kolečko či půlkolečko olomouckých tvarůžků (podle toho, jak velké koule chcete mít) a pečlivě je uzavřete, aby se nerozbalovaly.

3. KROK

Připravené kouličky můžete vyskládat na plech pokrytý pečicím papírem a nechat je zapéct při teplotě 180 °C asi 15 až 20 minut. Hotové masové koule po upečení ihned podávejte.

Pokud máte raději smažené, rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje nebo sádla a nechte na ní osmažit koule ze všech stran na mírném plameni dozlatova. Případně můžete postup zkombinovat a zlatavé kouličky nechat dopéct v troubě.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů