Rychlá dvoubarevná tvarohová roláda - postup přípravy
Rolády jsou velmi populární a chutnají skvěle zejména v případě, že se k vám chystá návštěva nebo si chcete udělat odpolední kávu. Připravte si ji doma. Ušetříte peníze a vychutnáte si vynikající dezert, který nezabere příliš mnoho času.
Těsto
Náplň
Vezměte hlubokou mísu a připravte si tvarohovou směs. Smíchejte v ní tvaroh s 1 vejcem, 3 lžícemi cukru, sladkou smetanou a vanilkou. Směs důkladně promíchejte, aby tvaroh nekřupal. Ideální je k tomu tyčový mixér.
Nyní vezměte dvě čisté mísy a oddělte od sebe bílky od žloutků. Z bílků pomocí mixéru vyšlehejte sníh. Poté vyšlehejte žloutky se 3 lžícemi cukru. Jakmile získáte hladkou směs, přidejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte. Přidejte vyšlehané bílky a jemně promíchejte stěrkou, aby se obě část spojily dohromady.
Poté vše znovu promíchejte metličkou, abyste získali nádherně jemné a homogenní těsto. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Rozložte na něj rovnoměrně tvarohovou směs. Poté plech zalijte čokoládovým těstem a stěrkou ho rovnoměrně rozetřete. Dezert pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 15–20 minut.
Až bude těsto upečené, otočte ho na čistou kuchyňskou utěrku čokoládovou vrstvou dolů a odstraňte pečicí papír. Postupujte velmi pomalu a opatrně.