Rychlá kopřivová polévka s brambory - postup přípravy
Potěšte své chuťové pohárky výživnou a rychlou kopřivovou polévkou, plnou rozmanitých chutí. Výhodou je, že ji připravíte snadno a jen z pár levných ingrediencí.
Základ
Na smažení
Listy kopřivy očistěte a nasekejte na menší kousky. Na pánvi s rozpuštěným máslem smažte na plátky nakrájený česnek a po minutě k němu kopřivy přidejte.
Tip: Při práci s kopřivami chraňte ruce gumovými rukavicemi.
Ingredience zamíchejte a smažte 5 minut, pod pokličkou. Poté pokličku z hrnce sejměte, ingredience smažte ještě 30 vteřin a odstavte je z tepla.
V samostatné pánvi smažte na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou světlou část pórku po dobu 1 minuty. Jakmile pórek trochu změkne, přidejte k němu oloupané nakrájené brambory.
Ingredience smažte 15 minut a poté je vmíchejte do pobublávajícího vývaru. Přidejte také kopřivy s česnekem a pokračujte ve vaření ještě 15 minut.
Poznámka: Zvolit můžete masový i zeleninový vývar.
Rychlou kopřivovou polévku na závěr rozmixujte, ochuťte citronovou šťávou, bílým pepřem a muškátovým oříškem. Polévku odstavte z tepla, vmíchejte do ní smetanu a užijte si její chuť.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Pani Fotograf
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.