Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá kopřivová polévka s brambory

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 38 minut

Rychlá kopřivová polévka s brambory - postup přípravy

Potěšte své chuťové pohárky výživnou a rychlou kopřivovou polévkou, plnou rozmanitých chutí. Výhodou je, že ji připravíte snadno a jen z pár levných ingrediencí.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Základ

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Listy kopřivy očistěte a nasekejte na menší kousky. Na pánvi s rozpuštěným máslem smažte na plátky nakrájený česnek a po minutě k němu kopřivy přidejte.

Tip: Při práci s kopřivami chraňte ruce gumovými rukavicemi.

2. KROK

Ingredience zamíchejte a smažte 5 minut, pod pokličkou. Poté pokličku z hrnce sejměte, ingredience smažte ještě 30 vteřin a odstavte je z tepla.

3. KROK

V samostatné pánvi smažte na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou světlou část pórku po dobu 1 minuty. Jakmile pórek trochu změkne, přidejte k němu oloupané nakrájené brambory. 

4. KROK

Ingredience smažte 15 minut a poté je vmíchejte do pobublávajícího vývaru. Přidejte také kopřivy s česnekem a pokračujte ve vaření ještě 15 minut. 

Poznámka: Zvolit můžete masový i zeleninový vývar.

5. KROK

Rychlou kopřivovou polévku na závěr rozmixujte, ochuťte citronovou šťávou, bílým pepřem a muškátovým oříškem. Polévku odstavte z tepla, vmíchejte do ní smetanu a užijte si její chuť.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Pani Fotograf

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů