Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí vláčný ananasový koláč

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Domácí vláčný ananasový koláč - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na ananasový koláč, který vás překvapí svou jednoduchostí a osvěžující ananasovou chutí. Servírovat ho můžete s čerstvou šlehačkou nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Ananas oloupejte a nakrájejte ho na malé kousky. Rozmixujte ho s vodou dohladka. Poté přidejte cukr, kukuřičný škrob a důkladně vše promíchejte.

2. KROK

Směs přelijte do hrnce a vařte ji na středním ohni za stálého míchání, dokud nezhoustne. Poté ji odstavte a přikryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup.

3. KROK

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, a sušené mléko. Přidejte změklé máslo a postupně přilívejte vodu s cukrem a solí, dokud vznikne hladké těsto. Poté ho znovu vypracujte rukama a nechte 15 minut odpočinout.

4. KROK

Formu vymažte máslem a těsto rozdělte na dvě části. Poté ho rozválejte na pláty. Položte první plát těsta do formy, na něj naneste ananasovou náplň a přikryjte druhým plátem těsta.

5. KROK

Těsto potřete žloutky a koláč pečte v předehřáté troubě na teplotu 170 °C po dobu 45 minut. Poté ho nechte vychladnout a servírujte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vinastar Channel

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů