Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Základní krémy na dorty

Základní krémy na dorty - postup přípravy

Ať už se jedná o dort nebo koláč, krémy jsou jejich nedílnou součástí, které se každá hospodyňka neustále snaží zdokonalovat. Proto se dnes podíváme hned na několik základních krémů, které můžete připravit prakticky při jakékoli příležitosti. Uložte si tyto recepty na později, kdy je budete potřebovat. Poté bude velice jednoduché je jen vytáhnout a okamžitě použít. Tak jdeme na to.

Ingredience pro:
1 porce

Klasický žloutkový krém

Univerzální máslový krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Klasický žloutkový krém




Nejdříve pomocí mixéru rozšlehejte žloutky. Přidejte cukr, vanilku a mouku. Dobře promíchejte do hladka. Následně přidejte horké mléko a promíchejte. Zahřejte směs na mírném ohni. Intenzivně promíchejte, dokud nezískáte hustý a homogenní krém. Kdykoli, kdy budete potřebovat žloutkový krém, budete ho mít nejen po ruce, ale bude navíc naprosto dokonalý.

Univerzální máslový krém

V misce rozšlehejte vejce mixérem. Přidejte cukr a dobře promíchejte. Směs následně zahřejte na mírném ohni. Míchejte, dokud nezískáte hustý a homogenní krém. V samostatné misce vyšleháme máslo s práškovým cukrem. Smíchejte obě připravené směsi dohromady a velmi dobře promíchejte. Díky tomu získáte hustý, světlý a lahodný krém, který můžete použít na mnoho dezertů.

Ať už budete připravovat jakýkoli krém, budete zaručeně potřebovat mléko a vejce. Dále stačí přidat smetanu, máslo, vanilku, krupici nebo mascarpone a vytvoříte zcela novou, jedinečnou chuť za pomocí jednoduchých a levných ingrediencí. Použití těchto krémů je čistě na vás a vaší fantazii. Uvidíte, že si vaše rodina vždy pochutná, a to při každé příležitosti.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů