Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rýžová kaše s kakaem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rýžová kaše s kakaem - postup přípravy

Lepší než spíž plná luxusních surovin je pořádná dávka fantazie a kulinářské představivosti. Paní Hana Petrášová se s námi podělila o svůj nápad, jak zužitkovat zbylou uvařenou rýži od oběda a připravila z ní fantastickou bezlepkovou kaši.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Přesný poměr ingrediencí zvolte podle toho, kolik rýže vám právě zbylo, jak sladkou dobrotu chcete mít a mléka tolik, abyste získali dostatečně hustou, avšak jemnou konzistenci.

2. KROK

Uvařenou rýži smíchejte s mlékem a nechte vařit ještě dalších 10 minut, dokud se zrníčka nezačnou rozpadat na kaši. Pokud je třeba, přilijte ještě trochu mléka. Jestliže by byla příliš řídká, jednoduše jej nechte za stálého míchání trochu odpařit.

3. KROK

Hotovou kaši nalijte do talíře, posypejte kakaem a cukrem, přelijte rozpuštěným máslem a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů