Moravské kynuté koláčky

i Zdroj fotografie: Kateřina Kaštanová
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Moravské kynuté koláčky - postup přípravy

Kynuté koláče s nějakou tradiční náplní jsou vynikající záležitostí a nebývají ani příliš složité. Recept na ně nám poskytla paní Kateřina Kaštanová, která na ně nedává drobenku, ale zapráší je moučkovým cukrem.
1. KROK

Do mísy dejte vlažné mléko, přidejte cukr a droždí a nechte několik minut vzejít kvásek. Poté přidejte vanilkový cukr, 2 žloutky, změklé máslo a nastrouhejte kůru z pečlivě omytého citronu, přisypejte prosátou hladkou a polohrubou mouku a nakonec sůl. Promíchejte a vypracujte rukama nebo robotem do hladkého nelepivého těsta. Přikryjte a nechte 1 hodinu kynout.

2. KROK

Těsto vyklopte na vál a udělejte z něho placičky s důlkem o průměru asi 5 centimetrů (případně větším, záleží na vás). Doprostřed dejte zvolenou náplň jako tvaroh, mák, povidla, marmeládu, případně cokoli jiného dle vaší fantazie. Koláčky dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě asi 15 minut kynout.

3. KROK

Rozšlehejte žloutek, potřete jím okraje koláčků a vložte plech do předehřáté trouby na 180 °C. Koláčky pečte, dokud okraje nebudou hezky dozlatova. Po vychladnutí koláčky posypejte moučkovým cukrem.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 614 hlasů
Nahlásit chybu
101 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt