Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé sněhové pusinky s vanilkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Rychlé sněhové pusinky s vanilkou - postup přípravy

Rozmazlete o Vánocích své chuťové pohárky voňavým, nadýchaným a křehkým cukrovím. Rychlé sněhové pusinky připravíte jen ze 4 ingrediencí, a to velmi rychle.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné bílky šlehejte na nejnižší stupeň. Po chvíli rychlost zvyšujte a začněte přidávat směs moučkového cukru s vanilkovým cukrem. 

2. KROK

Poznámka: Do bílků můžete přidat také směs 120 g moučkového a 120 g krupicového cukru. Množství je orientační. Doporučuje se 60 g cukru na 1 vaječný bílek.

3. KROK

Jakmile se ingredience propojí, přidejte citronovou šťávu a šlehejte ještě jednu minutu. Směs vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a připravte si plech pokrytý pečicím papírem. 

4. KROK

Na plechu vytvořte malé hromádky, které pečte v předehřáté troubě na 90–95 °C po dobu 2 hodin.

Tip: Rychlé sněhové pusinky nechte vychladnout a poté je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na chladném, tmavém a suchém místě.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů