Rychlé sněhové pusinky s vanilkou - postup přípravy
Rozmazlete o Vánocích své chuťové pohárky voňavým, nadýchaným a křehkým cukrovím. Rychlé sněhové pusinky připravíte jen ze 4 ingrediencí, a to velmi rychle.
Ingredience
Vaječné bílky šlehejte na nejnižší stupeň. Po chvíli rychlost zvyšujte a začněte přidávat směs moučkového cukru s vanilkovým cukrem.
Poznámka: Do bílků můžete přidat také směs 120 g moučkového a 120 g krupicového cukru. Množství je orientační. Doporučuje se 60 g cukru na 1 vaječný bílek.
Jakmile se ingredience propojí, přidejte citronovou šťávu a šlehejte ještě jednu minutu. Směs vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a připravte si plech pokrytý pečicím papírem.
Na plechu vytvořte malé hromádky, které pečte v předehřáté troubě na 90–95 °C po dobu 2 hodin.
Tip: Rychlé sněhové pusinky nechte vychladnout a poté je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na chladném, tmavém a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты