Rychlé špagety s tuňákem a česnekem - postup přípravy
Rychlé špagety s tuňákem jsou ideální pro letní dny, kdy nebývá chuť na těžká jídla. Výhodou je, že k přípravě budete potřebovat málo ingrediencí a jen pár minut času.
Ingredience
Česnek nakrájejte nadrobno a smažte ho na rozpáleném oleji 1 minutu. Přidejte k němu nasekanou petrželku a pokračujte ve smažení dalších 30 vteřin.
Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, jinak by mohl zhořknout.
Ingredience zalijte bílým vínem a vařte je 2 minuty. Mezitím vložte špagety do vroucí osolené vody, ve které je vařte 10–12 minut.
Poznámka: Pokud nechcete do pokrmu přidávat víno, můžete ho nahradit vodou.
Z hrnce se špagetami odeberte asi 200 ml vody, kterou budete později potřebovat. Slité špagety vložte do pánve s česnekem a petrželkou a přidejte k nim také konzervovaného tuňáka.
Směs zalijte odebranou vodou ze špaget a důkladně ji zamíchejte. Pokrm vařte ještě 3 minuty a poté ho odstavte z tepla.
Poznámka: Pokrm už není nutné solit, protože je voda ze špaget dostatečně slaná.
Rychlé špagety s tuňákem servírujte teplé. Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ¡Que Viva La Cocina!