Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé špagety s tuňákem a česnekem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 19 minut

Rychlé špagety s tuňákem a česnekem - postup přípravy

Rychlé špagety s tuňákem jsou ideální pro letní dny, kdy nebývá chuť na těžká jídla. Výhodou je, že k přípravě budete potřebovat málo ingrediencí a jen pár minut času.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Česnek nakrájejte nadrobno a smažte ho na rozpáleném oleji 1 minutu. Přidejte k němu nasekanou petrželku a pokračujte ve smažení dalších 30 vteřin. 

Poznámka: Česnek nesmažte příliš dlouho, jinak by mohl zhořknout.

2. KROK

Ingredience zalijte bílým vínem a vařte je 2 minuty. Mezitím vložte špagety do vroucí osolené vody, ve které je vařte 10–12 minut. 

Poznámka: Pokud nechcete do pokrmu přidávat víno, můžete ho nahradit vodou.

3. KROK

Z hrnce se špagetami odeberte asi 200 ml vody, kterou budete později potřebovat. Slité špagety vložte do pánve s česnekem a petrželkou a přidejte k nim také konzervovaného tuňáka. 

4. KROK

Směs zalijte odebranou vodou ze špaget a důkladně ji zamíchejte. Pokrm vařte ještě 3 minuty a poté ho odstavte z tepla. 

Poznámka: Pokrm už není nutné solit, protože je voda ze špaget dostatečně slaná.

5. KROK

Rychlé špagety s tuňákem servírujte teplé. Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: ¡Que Viva La Cocina!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů