Rychlé šťouchané brambory se slaninou - postup přípravy
Připravte si jednu z nejoblíbenějších příloh a vyzkoušejte tyto rychlé šťouchané brambory se slaninou podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Tato příloha se hodí téměř ke všem masům, avšak výborně chutná i samotná.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je větší kousky. Poté je vložte do hrnce, osolte je, zalijte je dostatečným množstvím vody a vařte je doměkka.
Mezitím nakrájejte anglickou slaninu a jarní cibulku na malé kousky osmažte je na pánvi s rozpuštěným máslem dozlatova.
Brambory sceďte a ihned je rozmačkejte. Poté do nich vmíchejte osmaženou jarní cibulku s anglickou slaninou, případně je dochuťte solí.
Šťouchané brambory můžete ihned servírovat buď jako přílohu k masům nebo samotné se sklenicí studeného mléka.
Tip: Pokud jsou brambory příliš husté, nalijte do nich trošku smetany. Před servírováním je můžete posypat nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem