Rychlé sušenky s citronovou příchutí - postup přípravy
Pokud si stále kupujete sušenky v supermarketu, jistě na ně zanevřete, až ochutnáte ty domácí. Jsou totiž daleko zdravější a lahodnější. Připravit je zvládne skutečně každý, dokonce i úplný začátečník. Nebojte se toho a pusťte se do práce!
Ingredience
Nejprve si v míse promíchejte vejce, žloutek, moučkový cukr a vanilkový cukr. Poté přidejte slunečnicový olej, citronovou kůru, prosátou hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte hladké polotuhé těsto.
To rozdělte na čtyři stejně velké kusy.
Z každého kousku těsta vyválejte na mírně pomoučeném vále dlouhý pás, který ostrým nožem či rádlem na pizzu rozdělte na menší porce (asi 2 až 3 cm dlouhé).
Polotovary sušenek vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na čtvrt hodiny při teplotě 180 °C.
Hotové sušenky vyjměte z trouby, dle libosti posypte moučkovým cukrem a po vychladnutí jezte třeba s kávou, čajem anebo s kakaem. Skvělé bude tohle domácí pečivo i s čokoládovou polevou a strouhaným kokosem. Potírat sušenky lze při konzumaci rovněž džemem a marmeládou dle obliby. Přejeme vám dobrou chuť!
Do výše uvedeného těsta můžete zakomponovat dle preferencí jakékoliv další ingredience. Hodit se budou třeba mleté vlašské i lískové oříšky, jemné kokosové vločky, strouhaná hořká čokoláda, nasekané sušené ovoce, anebo mletý mák. Možností se naskýtá skutečně mnoho.