Rychlé těstoviny v pánvi à la šunkofleky - postup přípravy
Toto jídlo patří na běžný domácí jídelníček v mnoha rodinách, někde se mu říká šunkofleky, někde rychlofleky, někde „codůmdá“. Vyzkoušejte recept podle paní Andy Chudobové – pokud jste je zatím nezkoušeli, určitě vám učarují na první ochutnání.
Ingredience
Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Mezitím nakrájejte očištěnou cibuli nadrobno a párky či špekáčky na středně velké kostičky. Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte trochu oleje či sádla, osmahněte na něm cibuli dozlatova a přidejte uzeninu. Tu opékejte, dokud na povrchu nezezlátne, a podle chuti vše osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek.
Uvařené těstoviny slijte a nechte dobře okapat. Jakmile česnek v pánvi začne vonět a uzenina je dostatečně zlatavá, přihoďte do pánve uvařené těstoviny a dobře je promíchejte spolu s restovanou uzeninou.
Vedle do misky vyklepněte 6 vajíček, podle chuti je osolte a opepřete a dobře rozšlehejte. Jakmile se těstoviny v pánvi prohřejí, zalijte je rozmíchanými vejci a za občasného promíchání pokračujte ve smažení, dokud vejce neztuhnou. V tu chvíli odstavte ze sporáku a podávejte spolu s nakládanou zeleninou nebo okurkovým salátem.