Roštěná na houbách

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
120 minut
NÁROČNOST
Snadná

Roštěná na houbách - postup přípravy

Plátky hovězího masa v přírodní šťávě spolu s rýží, nebo třeba knedlíkem či těstovinou jsou oblíbenou součástí mnoha domácích kuchyní. Pokud byste ji také rádi vyzkoušeli v podzimní variantě s houbami, následujte recept, který nám poskytla paní Hana Petrášová.
1. KROK

Sušené houby vsypte do misky, zalijte je vodou a nechte je nabobtnat. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Hovězí roštěnou nakrájejte na plátky, mírně je rozklepejte a po obou stranách osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte vepřové sádlo nebo rostlinný olej a zprudka na něm opečte plátky masa po obou stranách dozlatova.

2. KROK

Jakmile maso zezlátne, přidejte nakrájenou cibuli a pokračujte v restování, dokud cibulka nezrůžoví. Poté obsah hrnce podlijte trochou vody a 1,5 hodiny pod pokličkou duste, dokud maso téměř nezměkne.

3. KROK

Do hrnce s masem přidejte namočené a vyždímané houby, které případně ještě pokrájejte na menší kousky. Přidejte podle chuti trochu podravky a pokračujte v dušení, dokud není maso úplně měkké. Vedle v hrnku rozmíchejte trochu hladké mouky s vodou a touto směsí zahustěte výslednou omáčku. Nechte vše ještě 10 minut provařit, omáčku dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem a podávejte spolu s vařenou rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (83%) 167 hlasů
Nahlásit chybu
144 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt