Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sváteční plněná vejce

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Sváteční plněná vejce - postup přípravy

Krásná ozdoba a lahodné občerstvení na sváteční stůl si přímo říká o použití během svátků jara. Příprava je jednoduchá a ingredience si můžete přizpůsobit podle vlastní chuti.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vajíčka uvařte ve vodě alespoň 10 až12 minut, aby žloutek uvnitř úplně ztuhl. Poté je zchlaďte ledovou vodou, oloupejte skořápku tak, abyste nepoškodili bílek, a vejce ostrým nožem opatrně rozkrojte podélně napůl.

2. KROK

Lžičkou z vajec vydlabejte žloutek. Opět si počínejte tak, abyste nepoškodili bílky. Ty pak vyskládejte na tácek prohlubní nahoru, čímž vám vzniknou malé vaječné mističky.

3. KROK

Žloutky vložte do misky, přidejte k nim trochu soli a pepře, dvě lžíce majonézy a jednu lžičku plnotučné hořčice. Vše promixujte tyčovým mixérem dohladka. Výslednou směsí naplňte zdobicí sáček s ozdobnou špičkou a z něho vytlačte tuto náplň do připravených vajíčkových mističek.

4. KROK

Nakrájejte na plátky ředkvičky, cherry rajčátka, malé nakládané okurky a uvařenou baby karotku. Plátky poté ozdobně vyskládejte ozdobně kolem žloutkového kopečku, doplňte je semínky černuchy či snítkou bylinky a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů