Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný salát s okurkou a žloutkovým dresingem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Zelný salát s okurkou a žloutkovým dresingem - postup přípravy

Tento salát je velmi jednoduchý na přípravu a docela levný co se týče nákladů. Jeho chuť je ale vynikající, a to z velké části i díky originálnímu dresingu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hlávku zelí očistěte od svrchních listů, rozpulte ji, vykrojte tuhý košťál a listy nakrouhejte na jemné nudličky. Ze salátové okurky odkrojte oba konce, rozpulte ji a nakrájejte ji na půlkulaté plátky, které přihoďte do mísy k zelí.

2. KROK

Vejce uvařte natvrdo, rozkrojte je a vyjměte z nich žloutky. Bílky nakrájejte na drobné nudličky. Z petrželky či jiných zelených bylinek odstraňte tuhé stonky, lístky nakrájejte nadrobno a obojí přidejte do mísy k zelí.

3. KROK

Vaječné žloutky rozmačkejte vidličkou spolu se třemi lžícemi slunečnicového oleje, abyste získali hustou kaši. K té přidejte zakysanou smetanu a lžičku hořčice a asi jednu třetinu lžičky soli. Pokračujte v míchání, dokud nevytvoříte homogenní a krémovou zálivku.

4. KROK

Zeleninu v míse smíchejte se smetanovým dresingem a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů