Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý domácí kečup s chilli práškem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Rychlý domácí kečup s chilli práškem - postup přípravy

Rychlý domácí kečup s chilli je jemně pikantní, má sladkokyselou chuť a skvěle se hodí k masu, do sendvičů i těstovin. Výhodou je jeho snadná a rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Slupku rajčat na několika místech nařízněte, vložte je do vroucí vody a vařte je 3 minuty, pod pokličkou. Poté je rozmixujte, propasírujte a tekutinu vlijte do pánve. 

2. KROK

Po 10 minutách vaření do rajčatové šťávy vmíchejte chilli s cukrem a solí. Po dalších 10 minutách vaření, až směs zhoustne, přidejte ocet, směs nechte vychladnout a naplňte jí sterilizovanou sklenici, kterou uzavřete. 

3. KROK

Rychlý domácí kečup nechte vychladnout a poté ho skladujte na chladném a tmavém místě, nejlépe v lednici.

Tip: Dbejte na to, aby se do kečupu nedostaly nečistoty. Mohl by začít plesnivět.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Hebbars Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů