Rychlý domácí kečup s chilli práškem - postup přípravy
Rychlý domácí kečup s chilli je jemně pikantní, má sladkokyselou chuť a skvěle se hodí k masu, do sendvičů i těstovin. Výhodou je jeho snadná a rychlá příprava.
Ingredience
Slupku rajčat na několika místech nařízněte, vložte je do vroucí vody a vařte je 3 minuty, pod pokličkou. Poté je rozmixujte, propasírujte a tekutinu vlijte do pánve.
Po 10 minutách vaření do rajčatové šťávy vmíchejte chilli s cukrem a solí. Po dalších 10 minutách vaření, až směs zhoustne, přidejte ocet, směs nechte vychladnout a naplňte jí sterilizovanou sklenici, kterou uzavřete.
Rychlý domácí kečup nechte vychladnout a poté ho skladujte na chladném a tmavém místě, nejlépe v lednici.
Tip: Dbejte na to, aby se do kečupu nedostaly nečistoty. Mohl by začít plesnivět.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hebbars Kitchen

