Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá roláda s čokoládovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Rychlá roláda s čokoládovým krémem - postup přípravy

Pokud plánujete rodinnou sešlost a nevíte, co připravit, vyzkoušejte recept na tuto roládu s čokoládovým krémem. Její příprava je velmi snadná a rychlá.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na korpus

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nalámejte čokoládu a nechte ji rozpustit v mikrovlnné troubě. Poté k ní přilijte 130 ml smetany a vše dobře promíchejte. Ze směsi odeberte 1/3 a přendejte ji do cukrářského sáčku, zbylé 2/3 nechte vychladnout v míse.

2. KROK

Do čisté mísy nalijte bílky a začněte je šlehat. Jakmile se začnou tvořit bublinky, přisypte k nim lžíci cukru. Poté, co bílky trochu zhoustnou do nich přisypte na 2krát cukr a šlehejte je, dokud nebude sníh nadýchaný a na konci metličky se nezačnu tvořit špičky.

3. KROK

Do sněhu zašlehejte citrónovou šťávu z 1/2 citrónu a poté do něj pomalu vmíchejte prosátý kukuřičný škrob. Plech o velikosti 30×40 cm vyložte pečicím papírem a sníh do něj přendejte. Následně ho velmi dobře uhlaďte.

4. KROK

Do sněhu pomocí vroubkované špachtle nebo vidličky vytvořte dlouhými tahy vroubky. Následně ho posypte kakaem. Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 150 ° a korpus pečte přibližně 30 minut.

5. KROK

Upečený korpus vyjměte z trouby a položte na něj další papír. Poté ho otočte a papír, na kterém se korpus pekl, stáhněte dolů.

6. KROK

Do mísy vložte mascarpone, přidejte do něj cukr a směs vyšlehejte. Poté do ní vlijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte hladký krém. Část krému přendejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou, kterým nakonec roládu ozdobíte.

7. KROK

Do krému přidejte čokoládovou směs a vše společně vyšlehejte. Opět trochu krému přendejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou, kterým nakonec roládu ozdobíte.

8. KROK

Zbytek krému nastříkejte na korpus a pečlivě ho rozetřete po celé ploše. Čokoládovou směs v cukrářském sáčku v několika pruzích nastříkejte na krém. Následně roládu pomocí pečicího papíru srolujte a vložte ji na 3–4 hodiny do lednice.

9. KROK

Roládu vyjměte z lednice, vybalte ji z pečicího papíru a ozdobte ji zbylými krémy tak, jak vidíte na obrázku, nebo dle vaší vlastní fantazie.

10. KROK

Hotovou roládu s čokoládovým krémem nakrájejte na kousky a servírujte ji. Podávat ji můžete samotnou nebo s čerstvým ovocem.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: Lieblingsdesserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů