Rychlá roláda s čokoládovým krémem - postup přípravy
Pokud plánujete rodinnou sešlost a nevíte, co připravit, vyzkoušejte recept na tuto roládu s čokoládovým krémem. Její příprava je velmi snadná a rychlá.
Na korpus
Na krém
Do mísy nalámejte čokoládu a nechte ji rozpustit v mikrovlnné troubě. Poté k ní přilijte 130 ml smetany a vše dobře promíchejte. Ze směsi odeberte 1/3 a přendejte ji do cukrářského sáčku, zbylé 2/3 nechte vychladnout v míse.
Do čisté mísy nalijte bílky a začněte je šlehat. Jakmile se začnou tvořit bublinky, přisypte k nim lžíci cukru. Poté, co bílky trochu zhoustnou do nich přisypte na 2krát cukr a šlehejte je, dokud nebude sníh nadýchaný a na konci metličky se nezačnu tvořit špičky.
Do sněhu zašlehejte citrónovou šťávu z 1/2 citrónu a poté do něj pomalu vmíchejte prosátý kukuřičný škrob. Plech o velikosti 30×40 cm vyložte pečicím papírem a sníh do něj přendejte. Následně ho velmi dobře uhlaďte.
Do sněhu pomocí vroubkované špachtle nebo vidličky vytvořte dlouhými tahy vroubky. Následně ho posypte kakaem. Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 150 ° a korpus pečte přibližně 30 minut.
Upečený korpus vyjměte z trouby a položte na něj další papír. Poté ho otočte a papír, na kterém se korpus pekl, stáhněte dolů.
Do mísy vložte mascarpone, přidejte do něj cukr a směs vyšlehejte. Poté do ní vlijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte hladký krém. Část krému přendejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou, kterým nakonec roládu ozdobíte.
Do krému přidejte čokoládovou směs a vše společně vyšlehejte. Opět trochu krému přendejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou, kterým nakonec roládu ozdobíte.
Zbytek krému nastříkejte na korpus a pečlivě ho rozetřete po celé ploše. Čokoládovou směs v cukrářském sáčku v několika pruzích nastříkejte na krém. Následně roládu pomocí pečicího papíru srolujte a vložte ji na 3–4 hodiny do lednice.
Roládu vyjměte z lednice, vybalte ji z pečicího papíru a ozdobte ji zbylými krémy tak, jak vidíte na obrázku, nebo dle vaší vlastní fantazie.
Hotovou roládu s čokoládovým krémem nakrájejte na kousky a servírujte ji. Podávat ji můžete samotnou nebo s čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lieblingsdesserts