Rychlý dvoubarevný koláč s kandovanou pomerančovou kůrou - postup přípravy
Některé recepty vzniknou z nouze a paní Iva Ptáčková nám poskytla jeden, jehož základem jsou suroviny z lednice, které potřebovala spotřebovat. Koláč podle něho je ale vynikající.
ingredience
Vejce a cukr dejte do mísy a vyšlehejte do pěny. Přidejte zakysanou smetanu, smetanu na vaření a vanilku, případně vanilkový cukr, balení kandované pomerančové kůry a promíchejte. Pak přisypejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a vymíchejte tekutější těsto.
Těsto vylijte na vymazaný a vysypaný plech, případně vyložený pečícím papírem, ale trochu těsta nechte v míse. Přidejte k němu lžíci kakaa, promíchejte a udělejte z tmavého těsta fleky na povrchu koláče. Dejte plech do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte, dokud nebude těsto hotové a nebude se lepit na špejli.