Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý hruškový koláč s vanilkou

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Rychlý hruškový koláč s vanilkou - postup přípravy

Rychlý hruškový koláč je skvělou volbou pro ty, kteří neradi tráví mnoho času v kuchyni. Provoňte svůj domov dezertem s jemnou strukturou a šťavnatým ovocem.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které přidejte rozpuštěné máslo, olej, mléko a vanilkový extrakt.

Poznámka: Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění ho aspoň jednou promíchejte.

2. KROK

Do směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto vlijte do koláčové formy vymazané máslem a vysypané moukou.  

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem před použitím prosejte. 

3. KROK

Hrušky oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na čtvrtky, kterými pokryjte těsto ve formě. Rychlý hruškový koláč pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30–40 minut. 

4. KROK

Poznámka: Dezert s hruškami nechte po upečení vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů