Rychlý hruškový koláč s vanilkou - postup přípravy
Rychlý hruškový koláč je skvělou volbou pro ty, kteří neradi tráví mnoho času v kuchyni. Provoňte svůj domov dezertem s jemnou strukturou a šťavnatým ovocem.
Základ
Na vymazání
Na posypání
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které přidejte rozpuštěné máslo, olej, mléko a vanilkový extrakt.
Poznámka: Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění ho aspoň jednou promíchejte.
Do směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto vlijte do koláčové formy vymazané máslem a vysypané moukou.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem před použitím prosejte.
Hrušky oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na čtvrtky, kterými pokryjte těsto ve formě. Rychlý hruškový koláč pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30–40 minut.
Poznámka: Dezert s hruškami nechte po upečení vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept