Proč jsou nejlepší bramboráky s jedlou sodou

i Zdroj fotografie: iStock
i Zdroj fotografie: abcMedia
i Zdroj fotografie: Pixabay
i Zdroj fotografie: Pixabay
Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Proč jsou nejlepší bramboráky s jedlou sodou - postup přípravy

Bramboráky jsou v zásadě snadné na přípravu, ale jak to tak u podobných receptů bývá, na maličkostech i zde záleží. Pokud už se vám někdy stalo, že bramboráky skončily jako kus nesourodých bramborových vláken vypražených na dřeň, máme pro vás tip, jak je napříště zásadním způsobem vylepšit.
1. KROK

Křupavé, ale jemné


I přes svou zdánlivou jednoduchost je možné bramboráky nechtěně pokazit. Jedním z nejčastějších problémů bývá struktura, která v ideálním případě musí propojovat dva protipóly, a sice křupavost na povrchu a jemnost uvnitř. Pokud dosud tápete, jak toho docílit, nechte se inspirovat trikem s jedlou sodou.

2. KROK

Jak připravit bramboráky s jedlou sodou


Oloupejte brambory a nastrouhejte je najemno. Cibuli očistěte, rozkrojte ji napůl a nastrouhejte ji na struhadle rovnou do misky s bramborami. Přidejte vajíčko, jedlou sodu, sůl, trochu čerstvě mletého černého pepře a tři lžíce hladké mouky. Vše smíchejte na hladké těsto, které nechte chvilku odpočinout.

3. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje nebo sádla. Odeberte naběračkou trochu těsta, které rozprostřete po celé ploše pánve, a nechte placku smažit po obou stranách dozlatova. Po dopečení je osušte od přebytečného oleje papírovou utěrkou.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (83%) 321 hlasů
Nahlásit chybu
133 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt