Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Proč jsou nejlepší bramboráky s jedlou sodou

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Proč jsou nejlepší bramboráky s jedlou sodou - postup přípravy

Bramboráky jsou v zásadě snadné na přípravu, ale jak to tak u podobných receptů bývá, na maličkostech i zde záleží. Pokud už se vám někdy stalo, že bramboráky skončily jako kus nesourodých bramborových vláken vypražených na dřeň, máme pro vás tip, jak je napříště zásadním způsobem vylepšit.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Křupavé, ale jemné

I přes svou zdánlivou jednoduchost je možné bramboráky nechtěně pokazit. Jedním z nejčastějších problémů bývá struktura, která v ideálním případě musí propojovat dva protipóly, a sice křupavost na povrchu a jemnost uvnitř. Pokud dosud tápete, jak toho docílit, nechte se inspirovat trikem s jedlou sodou.

2. KROK

Jak připravit bramboráky s jedlou sodou

Oloupejte brambory a nastrouhejte je najemno. Cibuli očistěte, rozkrojte ji napůl a nastrouhejte ji na struhadle rovnou do misky s bramborami. Přidejte vajíčko, jedlou sodu, sůl, trochu čerstvě mletého černého pepře a tři lžíce hladké mouky. Vše smíchejte na hladké těsto, které nechte chvilku odpočinout.

3. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje nebo sádla. Odeberte naběračkou trochu těsta, které rozprostřete po celé ploše pánve, a nechte placku smažit po obou stranách dozlatova. Po dopečení je osušte od přebytečného oleje papírovou utěrkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů