Rychlý koláč s bílou čokoládou - postup přípravy
Pokud chcete upéct jednoduchý moučník, vyzkoušejte tento koláč ze snadného litého těsta vylepšeného o kousky bílé čokolády. Kombinace chutí dozajista překvapí nejednoho strávníka.
Ingredience
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr, případně vanilkový extrakt a ušlehejte do pěny. Pak přilijte slunečnicový olej a mléko, přisypejte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymíchejte hladké těsto bez hrudek.
Nalijte těsto do kulaté formy o průměru 18 centimetrů vymazané máslem a vysypané moukou a přidejte na kousky nasekanou bílou čokoládu (můžete vyzkoušet i mléčnou či hořkou) nebo čokoládové lupínky. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 40 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Rezepte