Broskvové řezy s bílou čokoládou - postup přípravy
Tento dezert je úžasnou kombinací nadýchaného těsta, šťavnatého ovoce, jemného krému a lahodné čokolády. Výhodou broskvových řezů je rychlá příprava.
Korpus
Náplň
Na posypání
Vejce vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15–20 minut. Mezitím připravte náplň.
Konzervované broskve slijte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na drobné kousky.
Poznámka: Nálev nevylévejte, budete ho ještě potřebovat.
Upečený korpus z ráfku vyklopte, sejměte z něj pečicí papír a vraťte ho zpět do dortového ráfku. Korpus navlhčete nálevem z broskví a pokračujte s přípravou náplně.
Mléko šlehejte se smetanou a vanilkovým krémem v prášku po dobu 3 minut a do vzniklé hmoty vmíchejte kousky broskví. Náplní pokryjte celý povrch korpusu, který posypte nastrouhanou bílou čokoládou.
Broskvové řezy vložte na 2 hodiny do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Dezert bude ještě lepší a šťavnatější, pokud ho necháte v lednici přes noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vynikající s Rikou Kienerou