Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvové řezy s bílou čokoládou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Broskvové řezy s bílou čokoládou - postup přípravy

Tento dezert je úžasnou kombinací nadýchaného těsta, šťavnatého ovoce, jemného krému a lahodné čokolády. Výhodou broskvových řezů je rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15–20 minut. Mezitím připravte náplň.

3. KROK

Konzervované broskve slijte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na drobné kousky. 

Poznámka: Nálev nevylévejte, budete ho ještě potřebovat.

4. KROK

Upečený korpus z ráfku vyklopte, sejměte z něj pečicí papír a vraťte ho zpět do dortového ráfku. Korpus navlhčete nálevem z broskví a pokračujte s přípravou náplně. 

5. KROK

Mléko šlehejte se smetanou a vanilkovým krémem v prášku po dobu 3 minut a do vzniklé hmoty vmíchejte kousky broskví. Náplní pokryjte celý povrch korpusu, který posypte nastrouhanou bílou čokoládou. 

6. KROK

Broskvové řezy vložte na 2 hodiny do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky. 

Tip: Dezert bude ještě lepší a šťavnatější, pokud ho necháte v lednici přes noc.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů