Rychlý koláč s jablky a vanilkou - postup přípravy
Rychlý koláč s jablky je tak snadný, že ho zvládnou i začátečníci. Můžete ho servírovat jako dezert, ale také jako sladkou snídani. Koláč je vláčný a plný rozmanitých chutí.
Ingredience
Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mléko s olejem.
Do směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto, do kterého přidejte pomerančovou kůru z dobře omytého pomeranče.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Jablka omyjte, zbavte je jádřinců, oloupejte je a nakrájejte na tenké plátky, které vmíchejte do těsta. Směs vlijte do tukem vymazaného dortového ráfku a rychlý koláč s jablky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50–55 minut.
Po upečení vyjměte koláč z dortového ráfku a dezert nechte volně vychladnout na chladící mřížce.
Poznámka: Koláč s jablky servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy Cooking Recepty