Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý koláč s jablky a vanilkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Rychlý koláč s jablky a vanilkou - postup přípravy

Rychlý koláč s jablky je tak snadný, že ho zvládnou i začátečníci. Můžete ho servírovat jako dezert, ale také jako sladkou snídani. Koláč je vláčný a plný rozmanitých chutí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mléko s olejem. 

2. KROK

Do směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto, do kterého přidejte pomerančovou kůru z dobře omytého pomeranče. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

3. KROK

Jablka omyjte, zbavte je jádřinců, oloupejte je a nakrájejte na tenké plátky, které vmíchejte do těsta. Směs vlijte do tukem vymazaného dortového ráfku a rychlý koláč s jablky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50–55 minut. 

4. KROK

Po upečení vyjměte koláč z dortového ráfku a dezert nechte volně vychladnout na chladící mřížce. 

Poznámka: Koláč s jablky servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Easy Cooking Recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů