Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý koláč s jahodami a vanilkou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 47 minut

Rychlý koláč s jahodami a vanilkou - postup přípravy

Rychlý koláč s jahodami a vanilkou je pochoutka, kterou zvládnete připravit během chvilky. Dopřejte si svěží kombinaci šťavnatého ovoce a jemného vanilkového aroma.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, nakrájejte je na čtvrtky a smíchejte je s cukrem. V samostatné míse poté vyšlehejte vejce s klasickým i vanilkovým cukrem.

Poznámka: Vejce by měla mít pokojovou teplotu.

2. KROK

Přidejte smetanu s rozpuštěným máslem, mlékem a nakonec prosetou mouku. Vytvořte těsto, kterým zalijte jahody v koláčové formě, vyložené pečicím papírem. 

Poznámka: Pokud máte kyselejší jahody, můžete do těsta přidat více cukru.

3. KROK

Rychlý koláč s jahodami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut. Po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: BakingTime

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů