Jak na křehké a šťavnaté řízky

i Zdroj fotografie: iStock
i Zdroj fotografie: Pixabay
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Jak na křehké a šťavnaté řízky - postup přípravy

Smažené řízky jsou nedílnou součástí jídelníčku snad každé rodiny. Obzvláště začínající domácí kuchaři a kuchařky však někdy tápou, jak docílit oné známé křehkosti a šťavnatosti a nezískat namísto toho nepoživatelnou podešev. Odhalíme vám tajemství, které vylepší chuť i vašich řízků.
1. KROK

Kouzlo tkví v oleji


Každý nejspíš už někdy slyšel o tom, že olej a voda se vzájemně odpuzují. Toho se dá využít ve prospěch kvality vašich řízků a to tak, že poté, co maso naklepete a okořeníte, jej natřete trochou oleje. Ve skutečnosti můžete do oleje rovnou přidat kořenicí směs a maso jí natřít, nechat chvilku proležet, aby nasáklo chutí, a až poté jej obalit v trojobalu. Díky tomu bude maso křehčí a šťavnatější.

2. KROK

Dostatečně vysoká teplota


Mnoho důležitého se děje i v průběhu smažení. Je třeba nepokládat maso do nedostatečně rozpáleného tuku, To způsobí nejen to, že se olej nasákne do strouhanky a řízek bude mnohem mastnější, ale také nadměrné vysychání masa. Abyste docílili správné teploty, je lepší použít menší množství oleje, které se prohřeje mnohem rychleji.

3. KROK

Přidejte máslo


Aby byly řízky ještě chutnější a křehčí, můžete do oleje na smažení rozpustit navíc jednu polévkovou lžíci másla. To dodá řízkům nebeskou jemnost a chuť jako nikdy předtím.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 3448 hlasů
Nahlásit chybu
50 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt