Rychlý koláč s lesním ovocem - postup přípravy
Není nic lepšího, než si jednou za čas udělat volný den a vyhradit si jej třeba na pečení. U toho si totiž nejen odpočinete, ale zároveň vytvoříte i nějakou tu dobrotu, kterou si můžete vychutnat společně s rodinou. A věřte tomu, že tímto koláčem své blízké rozhodně potěšíte.
Ingredience
Nachystejte si hlubokou mísu a rozklepněte do ní vejce, dále přidejte moučkový a vanilkový cukr. Všechno promíchejte metličkou, dokud nezískáte hladkou homogenní směs. Přidejte bílý jogurt a opět promíchejte. V mikrovlnce rozpusťte máslo a dodejte jej také. Opět všechno smíchejte metličkou.
Abyste se vyhnuli zbytečným hrudkám v těstu, tak mouku a prášek do pečiva nejprve prosejte zvlášť do jiné mísy přes síto a teprve poté je začněte pomalu přidávat do těsta. Pravidelně přitom míchejte a mouku přidejte po třech fázích, nespěchejte na to. Vezměte si citrony a nastrouhejte jejich kůru, tu poté také dodejte do těsta a promíchejte.
Mražené lesní ovoce nechejte před přípravou tohoto koláče mírně rozmrazit. Přidejte jej do těsta a důkladně promíchejte stěrkou. Nachystejte si formu na koláč a vyložte ji pečícím papírem. Nalijte do ní veškeré těsto a stěrkou jej zarovnejte. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a těsto v ní pečte okolo 40 minut. Pravidelně kontrolujte, zda se nepřipaluje. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!