Jablečné papanasi – tradiční moldavské smažené placky

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jablečné papanasi – tradiční moldavské smažené placky - postup přípravy

Pakliže si rádi dopřáváte klasické lívance, určitě vás nadchne i chuť moldavských papanasi. To jsou jemné a nadýchané placky, které se smaží na rozpáleném oleji. Tentokrát si je můžete připravit s nahrubo strouhanými jablky.

Nejprve si v míse smíchejte sýr spolu s vejci, solí, krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a případně i s mletou skořicí. Následně do směsi přidejte i loupané a nahrubo strouhané jablko, přelijte kefírem a zasypte hladkou moukou s kypřícím práškem. Ze všech surovin vypracujte hladké polotekuté těsto.




Nyní si k ruce vezměte větší pánev a rozpalte v ní slunečnicový olej. Na něj pak pomocí lžíce pokládejte menší množství těsta a placky smažte dozlatova z obou stran. Před podáváním je nechte okapat na papírových utěrkách od přebytečného tuku. K porci papanasi se bude hodit jak džem, tak i marmeláda, sladký tvaroh, šlehačka, zavařenina či zakysaná smetana. Doplnit lze tento sladký pokrm i o šálek kávy a čaje. Přejeme vám dobrou chuť.

Do těsta na papanasi můžete pro zvýraznění chuti přidat i trochu najemno strouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu. Místo výše zmíněného kravského sýra je taktéž možné do směsi na placky zakomponovat tučnější tvaroh. Pakliže máte rádi i strouhaný kokos s rozinkami, můžete těmito surovinami rovněž obohatit sladký pokrm. Je tedy jen na vás, jak bude výsledný produkt vypadat a chutnat.

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (84%) 94 hlasů
Nahlásit chybu
101 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty