Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Skořicové rolky se sýrovou glazurou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Skořicové rolky se sýrovou glazurou - postup přípravy

Připravte svým blízkým nadýchaný dezert, který ohromí vzhledem i chutí. Skořicové rolky se sýrovou glazurou jsou ideální po hlavním jídle, ale hodí se i ke snídani.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Glazura

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy od robota vsypte mouku s cukrem a špetkou soli. V samostatné míse smíchejte teplé mléko s rozpuštěným máslem a sušeným droždím. 

2. KROK

Směs vlijte, za stálého šlehání, do mouky a uhněťte těsto, které přendejte do mísy, vymazané olejem. Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 1,5–2 hodiny kynout na teplém místě.

Tip: Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte 1–2 lžíce mouky. 

3. KROK

Po vykynutí těsto znovu prohněťte a vyválejte ho na pomoučeném vále na plát o výšce 0,5 cm. Ten pomažte máslem a posypte směsí hnědého cukru, skořice, soli a kukuřičného škrobu. 

Poznámka: Posyp z cukru do těsta zapracujte pomocí válečku.

4. KROK

Těsto zarolujte a rozdělte ho na 9–12 kousků. Vzniklé skořicové rolky rozprostřete do formy na pečení, přikryjte je potravinovou fólií a nechte je dalších 30 minut kynout.

Poznámka: Počet rolek závisí na tom, jak široké kousky těsta nakrájíte.

5. KROK

Po půl hodině dezert pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 20–22 minut. 

Tip: Aby se rolky k formě na pečení nepřilepily, vyložte ho předem pečicím papírem nebo vymažte trochou tuku.

6. KROK

Než se rolky upečou, připravte krémovou glazuru. Smíchejte smetanový sýr s moučkovým cukrem a lžičkou vanilkového extraktu. Směsí naplňte cukrářský sáček a upečené rolky se skořicí ozdobte.

7. KROK

Tip: Vanilkový extrakt můžete nahradit vanilkovým cukrem. Pokud chcete, aby měla glazura řidší konzistenci, přidejte do ní více mléka.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Emma’s Goodies

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů