Skořicové rolky se sýrovou glazurou - postup přípravy
Připravte svým blízkým nadýchaný dezert, který ohromí vzhledem i chutí. Skořicové rolky se sýrovou glazurou jsou ideální po hlavním jídle, ale hodí se i ke snídani.
Těsto
Náplň
Glazura
Do mísy od robota vsypte mouku s cukrem a špetkou soli. V samostatné míse smíchejte teplé mléko s rozpuštěným máslem a sušeným droždím.
Směs vlijte, za stálého šlehání, do mouky a uhněťte těsto, které přendejte do mísy, vymazané olejem. Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 1,5–2 hodiny kynout na teplém místě.
Tip: Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte 1–2 lžíce mouky.
Po vykynutí těsto znovu prohněťte a vyválejte ho na pomoučeném vále na plát o výšce 0,5 cm. Ten pomažte máslem a posypte směsí hnědého cukru, skořice, soli a kukuřičného škrobu.
Poznámka: Posyp z cukru do těsta zapracujte pomocí válečku.
Těsto zarolujte a rozdělte ho na 9–12 kousků. Vzniklé skořicové rolky rozprostřete do formy na pečení, přikryjte je potravinovou fólií a nechte je dalších 30 minut kynout.
Poznámka: Počet rolek závisí na tom, jak široké kousky těsta nakrájíte.
Po půl hodině dezert pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 20–22 minut.
Tip: Aby se rolky k formě na pečení nepřilepily, vyložte ho předem pečicím papírem nebo vymažte trochou tuku.
Než se rolky upečou, připravte krémovou glazuru. Smíchejte smetanový sýr s moučkovým cukrem a lžičkou vanilkového extraktu. Směsí naplňte cukrářský sáček a upečené rolky se skořicí ozdobte.
Tip: Vanilkový extrakt můžete nahradit vanilkovým cukrem. Pokud chcete, aby měla glazura řidší konzistenci, přidejte do ní více mléka.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Emma’s Goodies