Rychlý koláč z jogurtu bez mouky - postup přípravy
Pokud vás honí mlsná a vy nevíte, co si připravit ke kávě, vyzkoušejte tento nadýchaný koláč z jogurtu bez mouky. Jeho příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.
Ingredience
Bílky oddělte od žloutků. Do bílku přidejte špetku soli a vyšlehejte je do tuhého sněhu. Do žloutků přidejte cukr a směs vyšlehejte do nadýchané pěny.
Do žloutkové pěny přidejte bílý jogurt, škrob a směs opět vyšlehejte. Poté do ní po částech opatrně a pomalu vmíchejte vyšlehané bílky pomocí stěrky.
Vzniklé těsto přelijte do dortové formy o velikosti 20 cm vyložené pečicím papírem. Poté koláč přendejte do předehřáté trouby na teplotu 170 °C a pečte ho přibližně 30–40 minut.
Upečený koláč nechte vychladnout v pootevřené troubě. Poté ho vyjměte, posypejte ho moučkovým cukrem a můžete ho servírovat. Podávat ho můžete s čerstvým ovocem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte