Rychlý litý koláč s ovocem a mandlemi - postup přípravy
Připravte si nadýchaný a vláčný dezert s osvěžující chutí ovoce. Rychlý litý koláč je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí nejen k odpolední kávě, ale také ke snídani.
Těsto
Na posypání
Vejce vyšlehejte do pěny, do které postupně přidejte klasický cukr, v několika dávkách. Do směsi vešlehejte vanilkový cukr se solí, mlékem a olejem.
Nakonec přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a přidejte je nadvakrát.
Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem, posypte ho lesním ovocem, obaleným ve škrobu a ozdobte plátky mandlí.
Rychlý litý koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut a po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky. Bude tak lépe stravitelný.
Poznámka: Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lara vaří
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.