Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodný pudinkový dort se šlehačkovou náplní

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Lahodný pudinkový dort se šlehačkovou náplní - postup přípravy

Pokud máte chuť na nějaký opravdu lahodný a vláčný zákusek, máme pro vás skvělý tip na recept. Je to jednoduchý a rychlý koláč na plech, který je ale doladěný pudinkovou náplní, šlehačkovým krémem a pomerančovou želatinou.

Ingredience pro:
8 porcí

Základ

Krém

Šlehačka

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve připravíme korpus. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pevné pěny a za stálého míchání přidávejte cukr. Když je sníh pevný, jemně lžící nebo špachtlí vmíchejte také žloutky. Nakonec přes sítko přidejte do této vaječné hmoty hladkou mouku a bramborový škrob a lehce promíchejte, abyste získali řidší těsto.




To vlijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 160 stupňů Celsia asi 30 minut. Pokud si nejste jistí, zda je těsto dostatečně propečené, zapíchněte do něho špejli. Pokud na ní neulpívají žádné zbytky těsta, máte hotovo a můžete korpus vyndat z trouby.

Mezitím rozpusťte pudinkový prášek a cukr ve dvou decilitrech směsi mrkvové, jablečné a malinové šťávy.  Zbylou šťávu zahřejte v kastrůlku až k varu a přilijte rozpuštěný pudink. Za stálého míchání vařte, dokud nezískáte hustou směs. Tu pak nalijte do plechu na upečený korpus a vyrovnejte ji na celý povrch těsta.

Vyšlehejte šlehačku se ztužovačem, dokud nezískáte tuhou pěnu. Přidejte k ní moučkový cukr a dobře promíchejte. Tuto směs pak nalijte na pudinkovou vrstvu na dort, rozetřete a takto připravený dort dejte do lednice ztuhnout.

Pomerančové želé rozpusťte ve sklenici vroucí vody a nechte zchladnout. Želé pak vylijte na dort a nechte v lednici nejméně další 3 hodiny, lépe však přes noc.

Druhý den můžete rozporcovat a podávejte se šálkem dobrého čaje nebo kávy.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů