Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tenké palačinky s pomerančovou omáčkou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Tenké palačinky s pomerančovou omáčkou - postup přípravy

Lahodné a extratenké palačinky doplněné pomerančovou omáčkou jsou chuťovým zážitkem, který opravdu stojí za to. Všechny mlsné jazýčky si na nich náramně pochutnají.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Palačinky

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Vejce rozklepněte do větší misky. Přidejte k němu cukr, sůl a směs promíchejte. Přilijte třetinu mléka a vmíchejte ho do směsi. Nakonec přisypejte mouku a těsto znovu dobře promíchejte.  

2. KROK

Nalijte do něj další třetinu mléka. Poté přilijte také rozpuštěné máslo, zbytek mléka a důkladně těsto promíchejte. Můžete dle chuti přidat také pomerančový likér, rum nebo koňak. 

3. KROK

Hotové těsto nechte alespoň dvacet minut odpočívat. Poté smažte palačinky na rozpálené pánvi z obou stran do zlatova. Z dané várky těsta získáte 10 až 12 kusů palačinek v závislosti na velikosti vaší pánve.

4. KROK

Kůru z pomeranče nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z něj šťávu. Na pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte cukr a dobře promíchejte. K cukru na pánvi přidejte pomerančovou šťávu a několik minut ji míchejte. 

5. KROK

Na závěr k omáčce na pánvi přidejte pomerančový likér a také nastrouhanou kůru z pomeranče. Hotové palačinky v pomerančové omáčce jemně obalte a položte je na talíř. Před podáváním je můžete ozdobit zbytkem nastrouhané pomerančové kůry.  

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recetas de Esbieta

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů