Rychlý nepečený kávový dort s čokoládou - postup přípravy
Pokud milujete chuť kávy a přemýšlíte, jaký dezert připravit, vyzkoušejte tento nepečený kávový dort s čokoládou. Jeho příprava je velmi snadná a rychlá.
Na korpus
Na kávový krém
Čokoládová poleva
Sušenky lehce rozdrťte, přendejte je do mixéru a rozmixujte je najemno. Následně rozehřejte máslo a nalijte ho k sušenkám. Dortovou formu vyložte po okrajích pečicím papírem.
Směs pečlivě promíchejte, přendejte ji do dortové formy a pomocí sklenice ji utlačte. Vytvoříte tak korpus dortu. Poté ho přendejte do lednice a nechte ho ztuhnout.
Bílou čokoládu nakrájejte na menší kousky. Do hrnce nalijte 80 g smetany ke šlehání, nasypte do ní čokoládu a kávu. Poté směs promíchejte a zahřejte ji, dokud se čokoláda nerozpustí.
Do mísy nalijte 400 g smetany ke šlehání a lehce ji vyšlehejte. Poté do ní přidejte moučkový cukr a kondenzované mléko. Následně směs krátce prošlehejte.
Do mísy se šlehačkou nalijte vychladlou kávovou směs a vše společně pečlivě vyšlehejte. Poté krém přelijte do dortové formy a uhlaďte ho. Následně formu přendejte zpět do lednice.
Plátkovou želatinu vložte do mísy, zalijte ji studenou vodou a nechte ji nabobtnat. Poté nakrájejte čokoládu na kousky.
Do hrnce nalijte mandlové mléko, vodu, kondenzované mléko a přidejte do ní čokoládu. Směs zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Do směsi přidejte želatinu a míchejte ji, dokud se zcela nerozpustí. Poté ji nechte lehce vychladnout. Dort vyjměte z lednice, stáhněte z něj dortový ráfek a pečicí papír.
Čokoládou polevu pomocí lžíce nalijte na dort, ho posypte nasekanými mandlemi a nechte ho ztuhnout. Poté ho nakrájejte a servírujte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kulinářský průzkumník